18 de set. 2010

Flaixos: Solucions pràctiques per als viatgers cansats


El diari francès Libération presenta el model d’una cabina concebuda pels arquitectes russos A. Goryainov i M. Krymov i comercialitzada per l’empresa moscovita Arch Group, prevista perquè els viatgers puguin descansar, amb total intimitat, en els aeroports (i potser també en alguns hostals de nova generació). L’anomenen Sleepbox, té una superfície molt reduïda (3,75 metres quadrats) i disposa d’un llit amb llençol d’un sol ús (també hi ha una versió amb dos llits superposats, tipus llitera), un televisor, connexió wifi, un rellotge-despertador lluminós, un dispensador d’ampolles d’aigua y diverses intensitats de llum.

En podeu veure clarament les característiques en aquest vídeo i en aquesta presentació que en fa l’empresa russa (si es fa clic sobre la imatge apareixen les vistes interiors i els detalls).

La proposta és atractiva, a primer cop d’ull, tot i que caldrà saber quant constarà passar unes hores en aquesta cabina, que recorda les “càpsules” dels minihotels que fa uns anys es van popularitzar en el Japó per a aquelles persones (homes, sobretot) que feien tard per tornar a casa després de la feina (o de la gresca).

Probablement, aquestes Sleepboxes seran un luxe fora de l’abast dels viatgers que, com el transeünt, estalvien tot el que poden en el els seus desplaçaments per poder gaudir de les coses que els interessen, de les quals no està exclosa, naturalment, la gastronomia local, que sol dir molt més d’una cultura que no pas el lloc on es descansa.

10 comentaris:

Achab ha dit...

Ciao Albert,ottimo post,è bello sapere queste cose.
Buon fine settimana.

Anònim ha dit...

Cal seguir inventant, o fer-ho vure.
Inventem el llit?

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Grazie per il tuo commento, achab.
Ma saranno per noi, queste cose, oppure per quelli che avranno i soldi per pagarsele?
Buon fine settima e saluti anche per te.

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Cesc: en conec un que va "inventar" l'aigua calenta... i volia patentar-la!
El món és cosa de llestos, i aquests faran la primera pela...
Una abraçada.

José Antonio Fernández ha dit...

Vaya, ya no saben qué inventar. No me quiero imaginar cómo será la pensión completa en un hotel con ese tipo de habitaciones. Seguramente un par de pastillas con un vaso de agua, en fin.
Un saludo.

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

José Antonio: ni siquiera desayuno, ni baño... Para eso estarán los servicios de los aeropuertos o de los hostales que instalen estos "antrofactos". Al menos ir al baño saldrá gratis (supongo).
Saludos cordiales.

Dolors Riu ha dit...

I mira que és fàcil inventar una cosa així! Encara que segurament s'han de tenir padrins perquè tingui èxit.

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Dolors: una mica d'enginy, però, cal tenir-lo; si no, ja faria temps que estaria inventat, això! Tanmateix, no és, ni de lluny, l'invent del segle. I, és clar, perquè la cosa tingui èxit s'ha de fer una bona campanya publicitaria o "tenir padrins", com dius tu.
Gràcies pel comentari.

Mireia ha dit...

Doncs no m'hi veig!!! Ara que ekl mateix deia del mòbil fa cosa de deu anys i... ara noi podria passar sense ell

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Mireia: l'invent és el que és, però si pensem que hem dormit sovint en tendes "canadenques" enmig de la muntanya... suposo que per una nit pot funcionar, sobretot en un aeroport, si tens un vol que surt molt d'hora el matí.
En fi, caldrà veure aquests enginys, si finalment els posen en alguna banda...