21 d’oct. 2010

((SENSE COMENTARIS))

L'enfrontament entre el govern i els sindicats a França per la nova llei de pensions.

© Raphaelle a Libération, 21 d'octubre de 2010.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Respon a la realitat: mont bo!
Xavier

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Gràcies pel comentari, Xavier.

Mireia ha dit...

No sóc gaire experta en política, però suposo que és el que toca, oi? Els sindicats, si consideren que el govern no actua bé, s'han de posar a la defensiva, no??

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Se suposa que sí, Mireia. El problema és que a les manifestacions s'hi barregen elements que no tenen res a veure amb els sindicats i ho espatllen tot. D'altra banda, la població pateix directament les conseqüències de les vagues i ja n'està una mica tipa. No és que no defensi les vagues ni el dret a fer-les, al contrari, però em sembla que a França han esdevingut un esport nacional...

Mireia ha dit...

potser, sí, però t'has plantejat que tal vegada aconsegueixin "frenar" les intencions del Sarkozy? Aquí, en canvi, hi regna el passotisme i el: que elks polítics facin el que vulguin.

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Mireia: dubto que aquesta vegada l'orgull d'en Sanko el faci cedir, sobretot després que el Senat hagi aprovat la llei de les jubulacions. A més, la gent està tipa de vagues, i aquesta ja dura massa. Però sí, tens molta raó: aquí ens hem acomodat a una fingida "societat del benestar" i no es mobilitzen ni els qui passen gana! El passotisme d'aquest país acabarà esdevenint Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO!
T'agraixo que mantinguis encès el debat (que no funciona gens en aquest blog en català, mentre que és força viu en el meu blog en castellà, no sols amb els comentaris, sinó també per correu electrònic; i és que l'Amèrica llatina viu una autèntica "renaixença", molt esperançadora, mentre que nosaltres tornem a estar en plena decadència... fruit, sens dubte, d'aquest passotisme i de la mandra).

Phivos Nicolaides ha dit...

Tal vez poner un traductor en el blogs? usted tiene ARTICULOS interesante para muchos. Salutos, Felipe

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Phivos: you can use the translator, up right in the blog!
Regards.