1 de març 2011

Flaixos: Quan la terra va tremolar a Christchurch (Nova Zelanda) el 22 de febrer de 2011

Una imatge de la destrucció a Christchurch,
presa del blog Tui's Journal.


Les notícies que ens han arribat de Nova Zelanda després del terratrèmol que va destruir una part considerable de la ciutat de Christchurch (Otautahi, en la llengua maori, autòctona d’aquelles illes) el 22 de febrer d’enguany –de magnitud 6,3 en l’escala de Richter–, han estat força escasses tenint en compte la gravetat de la catàstrofe.

Amb una població de més de 400.000 habitants, Christchurch és una de les tres grans ciutats del país, i la principal de l’Illa del Sud, i està situada justament als antípodes de Catalunya.

El transeünt us convida a visitar el blog Tui’s journal, especialment les entrades publicades a partir del mateix día 22 de febrer de 2011, que mostren unes imatges esfereïdores de la situació en què va quedar la ciutat. També podeu veure aquí un vídeo força impressionant dels moments posteriors a la sacsejada i del pànic provocat per les primeres rèpliques. A la mateixa pàgina trobareu altres vídeos que s’hi relacionen.

Aquest sisme, d’intensitat molt més gran que altres que ha patit la ciutat en la seva història, ha provocat centenars de víctimes, i hi ha encara moltíssimes persones desaparegudes. Alguns dels monuments més notables de la ciutat, com ara la catedral anglicana, de mitjan segle XIX, lloada per l’escriptor irlandès George Bernard Shaw (que la considerà una de les construccions més interessants de Nova Zelanda), i la catedral catòlica del Santíssim Sagrament, bastida els primers anys del segle XX, són ara mateix munts de ruïnes.

El planeta Terra és viu i en formació, una cosa que tendim a oblidar.

11 comentaris:

Lisa ha dit...

Hola Albert

Thank you for posting a comment on my blog. Yes, the earthquake has been a tragedy for New Zealand. As a small, relatively isolated country, we are usually quite protected from large-scale traumas. With a death toll likely to be the highest for any natural disaster in the history of NZ, it is terribly sad. Mother nature does not discriminate, from babies to the elderly she has taken her pick.

Thank you for your solidarity,
Kind regards
Tui

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Hello Tui!

Unfortunately, these news always arrive incomplete, only 2 or 3 minutes of information on TV and a secondary chronicle in the papers.
That is why I wanted to write about it in my blog, and your blog seemed very eloquent to present the tragedy that your country has lived.
My sincere condolences to the people of New Zealand in these terrible moments.
Best wishes and my solidarity.
Albert

albin, journalier ha dit...

¡ Hola Albert !
Un passage français et un cordial salut.

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Merci bien, Albin, de ta visite à ce forum. Tu seras toujours bienvenu, les portes sont ouvertes 24 heures sur 24 !
Salutations amicales.

Allek ha dit...

y ese desastre?

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Allek: fue el terremoto que sacudió la ciudad de Christchurch, en Nueva Zelanda, y produjo bastantes víctimas. La noticia se difundió poco, por eso publico esto.
Saludos.

Laura Dalmau ha dit...

Una fotografia esgarrifadora Albert

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Laura, tot i que Nova Zelanda es troba entre els "països rics" del món, el fet d'estar situada geogràficament als antípodes d'Europa fa que aquesta tragèdia aquí no hagi estat una notícia rellevant. Per això he publicat aquest post. Pocs els han ajudat, s'estan refent tots sols, amb valuntat i constància, com altres vegades.
Gràcies pel comentari i una abraçada.

Anònim ha dit...

I needed to thanks for this great read!! I definitely enjoying each little little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you put up

Black&WhiteAccademy ha dit...

Per augurarti un buongiorno...la terra è in continua evoluzione e questo porta, ormai sempre più frequentemente, a fenomeni che provocano immense tragedie...siamo così piccoli di fronte a madre natura...

serena domenica...

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Essì, angeloblu, hai ragione. Piccoli ma anche cattivi, crudeli...
Questo terremoto non è stato quasi nulla accanto a quello posteriore in Giappone, ma mi ha arrabbiato che i media non ne abbiamo quasi parlato: la Nuova Zelanda non è un "Paese importante", quindi, a chi interessa?
Auguro anche a te una serena domenica e un mese di maggio luminoso e piacevole.